Essence header - awakening

Fred StamInspiration to Self Realisation ©

Our mission is inspiration to Self-Realization and (spiritual) Awakening.

When would you come to us?

Whenever you are serious about going inwards on a journey of self-discovery and introspection; on the path of personal awakening, and personal Growth; in search for a way to find your essential answers, a mentor or a life coach. Or just want to relax and experience AHA moments.

What is it we do @Essence by Fred & Helen?

We organize evenings, days, weekends and retreats for,

 • Personal development and awakening;
 • Freeing old conditions and patterns;
 • Spiritual experiences;
 • Intuitive development;
 • Meditation;
 • Mindfulness;
 • Essential oils application;
 • Massages and relaxing;
 • Detox (Body and Mind);
 • Dream explanation;
 • Symbols explanation;
 • Esoterism;
 • Life questions in general.

On which we,

 • Offer the opportunity for you to ask your questions;
 • Offer you the opportunity to share your reality en your experiences about said subjects;
 • Offer you the opportunity to join in with the conversations about- or just listen to said topics;
 • Offer insights on applying Essential oils;
 • Offer Courses;
 • Offer Mentorship;
 • Offer Life Coaching;
 • Offer Seminars;
 • Offer "Me Time" and relaxing.

With the aim to stay in touch with your Self, your source, your Essence.

What we don't do!

 • No business coaching
 • No nutrition advice - although we do have a lot of personal experience with e.g. Paleo, Weston Price, Vegetarian.
 • No mocking with exceptional convictions, believes or ideas
 • No airy fairy conversations or pink cloud world views
 • No imposing convictions or believes
 • No obligated sitting still or only listening.
 • No monologues but instead dialogues with particpants
 • No progressive sales

Essence by Fred & Helen offers open conversations and events to gain insight relating to your Essence!

Come to Essence by Fred & Helen if you care about real and genuine explanation and food-holds, advice on your path to awakening and self-realisation.

In order for you to determine your next step, your-self!

Don't forget to have a look at our event diary on the events page and our Facebook page.

Google reviews

Oergevoel

5 out of 5 stars

Imogen Visscher
Imogen Visscher

5 out of 5 stars

posted 2 years ago

Mee gedaan met een Satsang avond. Heerlijk ontspannen op een zitzak, en je volledig op je gemak voelen. Fred heeft mij antwoord gegeven op vragen waar ik lange tijd al mee worstelde en niet uit kwam. Een heerlijke meditatie gedaan en vol energie naar huis gegaan. In de dagen daarna veel gaan verder denken over dingen die deze avond waren besproken. Ik wil zeker nog een keer meedoen en kan het iedereen aanraden!

Frank Groot
Frank Groot

5 out of 5 stars

posted 2 years ago

Gisteravond weer een zitzak-Satsang avond mee mogen maken. Even een avond voor mijzelf. Mediteren (So-ham), nadenken en je verwonderen en verbazen. Maar ook steeds meer mezelf leren kennen. Waarom gaat verandering zo langzaam en waarom komen sommige patronen steeds weer terug. Waarom komt dezelfde droom steeds terug en wat betekent het? En als afsluiting een voor mij bijzondere ervaring tijdens de laatste meditatie. Kortom weer een heel speciale avond! Dankjewel Fred!

WGJ DB
WGJ DB

5 out of 5 stars

posted 4 years ago

Onder begeleiding van Fred ben ik in de loop der jaren door diverse persoonlijke strubbelingen gegaan.
Wat ik als zeer prettig heb ervaren is dat er niet verteld wordt hoe je het moet oplossen, maar je begeleiding krijgt doormiddel van informatie en inzichten waar je zelf mee verder kunt en je jouw eigen pad bewandeld.
Ik heb persoonlijke dingen gedeeld die altijd met respect werden behandeld. En vanuit zijn genegenheid en met aanvaarding om wie ik ben, heb ik mij altijd welkom gevoeld. Dat maakt Fred een prettig persoon die je verder kan helpen. Daarbij zorgt hij dat hij aansluit op jouw ontwikkelingsniveau, op dat moment.

wiger levering
wiger levering

5 out of 5 stars

posted 4 years ago

Via wat tussenstappen in mijn zoektocht naar mijzelf, kwam ik terecht bij Fred. Tot het moment dat ik met Fred in gesprek kwam had ik telkens gehoord dat ik meer naar mijn gevoel moet luisteren en mijn zelf meer ruimte moet geven, dat mijn denken mijn zelf in de weg zit, enz. Dit soort handreikingen vormen in mij echter eerder een blokkade dan dat ze mij helpen dichter bij mijn zelf te komen. Fred heeft mij een aantal zaken uitgelegd die het mij mogelijk maken ook cognitief aan de slag te gaan met mijn persoonlijk ontwaken. Daarmee heb ik ingezien dat - voor mij - redeneren en ervaren hand in hand moeten gaan. Om mijn zelf te kunnen begrijpen, is het voor mij ook goed te lezen en te onderzoeken wat anderen daarover gezegd hebben. Alleen al dat inzicht, helpt mij om de volgende stappen in mijn ontwaken met vertrouwen tegemoet te durven zien.

Boukje Hoeksma
Boukje Hoeksma

5 out of 5 stars

posted 3 years ago

Wat een bijzonder mooi detox weekend heb ik gehad bij Oergevoel. Echt even helemaal opgeschoond in lichaam en geest Dank jullie hartelijk Oergevoel team voor de zorgzaamheid, warmte, aandacht , heerlijke eten en de prachtige meditaties. Zeer waardevol wat je ons hebt aangereikt. Dankbaar, Namasté

  hover image

  Workshops

  De nadruk ligt op jouw creactiviteit. Vanuit je gevoel en intuitie aan de slag met natuurlijke materialen. Niet denken maar doen! en ín het moment Zijn.

  LEES MEER
  hover image

  Zitzak-Satsang avond

  Als je écht uitleg en handvatten wilt over: Ontwaken, Collectief bewustzijn, Holografische Realiteit of Multidimensionaal zijn en vele andere onderwerpen.

  LEES MEER
  hover image

  Retreats

  Weg uit de drukte, Tijd voor Jezelf! Bewustwording en Zelfrealisatie met Intensieve begeleiding, Meditaties, Yoga en pure Voeding.

  LEES MEER

Essence the Blog

Overview

Blog post

Events

 • No events

Oergevoel kalender

<< Oct 2020 >>
MTWTFSS
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Recente reviews

  Schedule a reading event    Mail ons

  • 5 star review  Afgelopen vrijdag avond zijn ik en mijn vriend bij een zitzak avond aanwezig geweest. Het was voor ons een stuk rijden(1u&15min) maar het was het dubbel en dwars waard! Wij willen zeker vaker gaan. Het is super inspirerend en bijzonder. De ruimte was erg sfeervol en het voelde erg relaxed. Door het luisteren naar de verhalen van Fred kwamen er een hele hoop vragen die Fred ook in alle rust beantwoorde. Er is dus genoeg ruimte voor eigen inbreng qua gesprek onderwerpen. In de auto onderweg terug hadden wij genoeg stof om verder over na te denken en te praten. Ik ben ook op bepaalde vlakken een stuk ''wijzer'' geworden. Bijvoorbeeld wat mijn dromen betekenen, Wat bepaalde symbolen voor symboliek bij zich dragen en wat het daadwerkelijk betekend. En nog veel meer. Het is moeilijk in worden te omvatten wat zo een avond met je doet. Je moet het echt zelf ervaren. De avond ontvouwd zich precies zoals het moet zijn, was mijn ervaring. Zoals ik al zei, wij willen zeker vaker gaan want eigenlijk heb ik nu nog meer vragen 😉 Bedankt Fred voor de leuke, inspirerende avond. & tot snel!

   Sammy Vd Berg Avatar Sammy Vd Berg
   21 November 2017

   4 star review  Ik ben vandaag bij de open dag geweest en het ziet er echt prachtig uit met ook nog prachtige toekomstige uitbreidingsplannen. De mensen zijn professioneel en aardig. Een goed in elkaar zittend concept. Ik wens jullie heel veel succes en ik hou jullie site goed in de gaten.

   Anique Boonstra Avatar Anique Boonstra
   1 October 2016

   5 star review  Mijn ervaringen met oergevoel zijn meer als positief. Ik heb 1 op 1 coaching gehad van Fred en dit heeft mij de handvaten gegeven om mij beter in mijn vel te voelen. Ook heb ik een seminar bijgewoond en ik moet zeggen dat het eten echt heerlijk is! Het team is ook erg behulpzaam. Ik raad iedereen aan om bij Oergevoel langs te gaan.

   Emily Visscher Avatar Emily Visscher
   24 March 2017
  • 5 star review  Heel erg bedankt voor een fijne en heel interessante avond afgelopen vrijdag! Ik heb zoveel meer inzichten gekregen. Teveel om hier op te kunnen noemen, maar de fijnste is toch wel de uitleg van Fred over mijn steeds terugkerende droom. Veel stof tot nadenken 🙂 Ik kom zeker binnenkort nog eens een avond bijkomen! Groetjes Marleen

   Marleen Velzeboer Avatar Marleen Velzeboer
   22 November 2017

   4 star review  Dank Fred en Ron voor weer nieuwe inzichten. Tijdens de zondag in Opperdoes sprak iemand over Ayahuasca. Never heard of. 's avonds kwam Maria Johanna voorbij op fb en heb ik er over gelezen en geboekt voor 1 december. Wat een bijzondere reis heb ik gemaakt! Alweer geboekt voor de 22e. Life is beautiful! �

   Julie Van Der Borch van Verwolde Avatar Julie Van Der Borch van Verwolde
   4 December 2016

   5 star review  Het was weer een bijzondere avond bij Oergevoel. Bij ontvangst meteen een thuisgevoel door het persoonlijke contact en de sfeer van de ruimtes. De Satsang begon met een meditatie. Daarna ontstond al gauw en Q&A over bijvoorbeeld dromen en de invloed van meditatie, maar ook over het praktisch omgaan met gevoeligheid en wat er nu eigenlijk gebeurt wanneer je in een spiritueel groeiproces zit. Ondanks dat iedereen vanuit hun eigen "niveau van kennis" aanwezig was, wist Fred iedereen te bereiken. Ik heb, zoals iedereen, mijn eigen waarheid en voor mij zijn dingen pas echt wanneer ik iets zelf ervaren heb. Wat ik gehoord heb bij de Satsang ondersteunt mijn eigen (zeer diverse) ervaringen en heeft mij geholpen de waarde van verschillende lastige en soms ook langdurige processen in te zien. Het was daarom op verschillende manieren waardevol voor mij om hierbij aanwezig te zijn.

   John Jong Avatar John Jong
   25 March 2017
  • 4 star review  Afgelopen weekend deelgenomen aan de detox retraite. Een heel bijzondere en fijne ervaring. Goede gesprekken, mooie meditaties, fijne yogalessen, heerlijk eten, prachtige zonsopkomst. Ik heb een aantal inzichten en tips meegenomen in mijn dagelijks leven. Dank jullie wel, team Oergevoel.

   Marielle van der Burgt Avatar Marielle van der Burgt
   28 April 2017

   5 star review  Afgelopen weekend deelgenomen aan het detoxweekend. Wat een fantastische ervaring! Mooie mensen ontmoet, heerlijke yogalessen, mooie meditaties gehad en veel nieuwe inzichten opgedaan. Daarnaast van heerlijke maaltijden en de mooie locatie mogen genieten! Kortom dankbaar voor deze bijzondere ervaring! Dankjewel Fred, Helen, Naomi, Ron en Jacqueline voor jullie gastvrijheid en goede zorgen en natuurlijk mijn mede detoxers voor de gezelligheid en het delen!

   Frank Groot Avatar Frank Groot
   24 April 2017

   5 star review  Superfijne yogales gehad en daarna krachtige meditatie van Fred mogen beleven kortom een zeer geslaagde avond �

   Ron Cabalt Avatar Ron Cabalt
   17 November 2016

  Email: info@oergevoel.com

  Mobile: 06 - 8353 4988

  Address: Voordam 10, 1811 MA - Alkmaar

  Dutch chamber of commerce (KvK): 59527315

  VAT (BTW-ID): NL001586124B59


   

  Events

  • Geen evenementen

  Archive