februari 6, 2017 Fred 2 comments

Datum/Tijd
Date(s) - 06/02/2017
10:00 - 14:30

Locatie
"Essence by Fred & Helen" praktijk Alkmaar

Categorieën


Oergevoel-Mandala - Workshop-Crop

Creatief Mindfulness schilderen. Niets moet, alles mag.

 

Geef uiting aan de creatieve energie in jezelf tijdens deze workshop en manifesteer jouw kleurrijke essentie, in een Mandala vorm op een steen!

 

Het hoeft geen professioneel kunstwerk te zijn, het hoeft niet te lukken en hoeft ook niet perse af. Het gaat in deze workshop vandaag puur om het doen! Creatief en Zen zijn in het hier en nu, en het denken te laten. In een rustgevende en inspirerende omgeving met natuurlijke materialen.

 

Aankomst: Thee/Koffie met gezonde traktatie. Daarna gezamenlijke meditatie en op gevoel en intuïtie jouw eigen steen kiezen een eigen plekje zoeken en expressie te geven aan jouw innerlijke wereld.

 

Meer informatie en prijzen binnenkort beschikbaar

 

Mandala Herkomst:

De eerste Mandala’s komen uit het oude India en de hindoeïstische kunst. Mandala’s dienen als meditatievoorwerp die de beoefenaar moet ondersteunen zich te concentreren op het betreffende motief of intentie en de daarmee tot uitdrukking gebrachte lessen.

 

Opbouw:

Een mandala, en in het bijzonder het midden, kan tijdens de meditatie of in de workshop worden gebruikt als object om de aandacht op te richten. De symmetrische geometrische vorm zorgt ervoor dat de aandacht automatisch op het midden wordt gericht.
Afhankelijk van het motief kan een veelvoud aan verschillende figuren worden gebruikt, variërend van verdere boeddha’s, bodhisattva’s, godheden, demonen en belangrijke geestelijken. Ook mogen andere symbolen worden gebruikt in de workshop, zoals rituele voorwerpen, gebouwen, abstracte geometrische vormen, enz

2 Comments on “

  1. Ik zou dit echt heeeeeel graag eens doen. Maar kan alleen op woensdag, zaterdag of avond.
    Wat een geweldige onderwerpen worden er aangeboden en zo dicht bij huis in het nuchtere west friesland.
    Hopelijk komt er een ander moment dat ik wel kan aansluiten.
    Harte groet van Brenda

    1. Hallo Brenda, Zaterdagen komen ook hoor! De agenda’s worden nog bijgewerkt en dank je wel voor het compliment! Hou de evenementen kalender goed in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief in de Pop-up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *