juni 15, 2016 Fred No comments exist

primal-spiral-oergevoel-bk-02-T-raised-RecoveredMeditatie heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen

en dat is niet verwonderlijk. In deze bizarre tijden waarin alles om snelheid en productiviteit draait en snel nog niet snel genoeg is, dreigt de kans om ons-zelf te verliezen alleen maar groter te worden. We zitten ook in een tijd waarin ontsnappen daaraan haast onmogelijk zo niet ondenkbaar is.

Alles lijkt wel te draaien om deze zeer Actieve “kracht”. Nog even dit nog even dat. Snel snel, vlug vlug… Maar de kosmos zou de kosmos niet zijn als er ook niet een evenredige contra Pássieve kracht aanwezig is. Want één van de principes en één van de hoogste wetten in de Kosmos is, Evenwicht!

 

De drang naar deze passieve kracht voelen wij steeds meer hoe verder we van haar, deze passieve kracht en dit rustpunt af komen. Hoe actiever we worden, hoe meer wij ons naar haar toe getrokken voelen. De behoefte om te gaan mediteren, de stilte opzoeken ons-zelf weer te vinden…. Zen te zijn, is dan geboren.

 

Met een reden gebruik ik het woord, ´haar´ en ´passief´ en ´geboorte´ want deze kracht is namelijk een Vrouwelijke Energie! Nu weet je ook wat de andere kracht is.

 

De zoektocht terug naar je-zelf, naar de rust in je-zelf, begint.
Je kan spreken over de weg terug vinden, naar binnen gaan. Niet dat we daar dan moeten blijven dat is ook weer niet de bedoeling, daar schieten we niets mee op. Nee, zie het als een service beurt een tank station waar je even stopt om bij te tanken en alles wat je nodig hebt voor de doorreis of de vervolg reis weer tot je neemt.

 

Denk hierbij aan de steen die je in het water gooit en daardoor rimpels veroorzaakt op het water. De rimpels gaan van binnen uit naar buiten om vervolgens na de grenzen bereikt te hebben weer terug te rimpelen naar het centrum terug naar de bron, de oorzaak, van deze beweging. Om vervolgens wederom weer naar buiten te gaan.. Zichzelf wederom expandeert.

 

Waar het om gaat is dat we regelmatig het contact met ons zelf dienen te vernieuwen. Om zo in balans te blijven en met rust van binnenuit de drukte om ons heen aan te kunnen. Zodat, hoewel de omgeving om ons heen als een wervelwind te keer gaat, wij in het centrum van deze storm gaan staan. In het oog van de storm plaatsnemen en daar de rust en stilte vinden.

 

Om vanuit die rust en stilte de storm te kunnen waarnemen en overzicht te houden op de dingen die op ons af komen. Voorbij de storm te leren kijken naar misschien de leegte erachter of een ander storm welke kan volgen. Welke rondslingerde ”brokstukken” in de wervelwind we het hoofd willen bieden en welke we als ”afval” in de storm erkennen, langs ons heen laten gaan wetende dat in het oog van de storm ons niets kan raken.

 

Ofwel…beweeg mee met de wervelstorm, maar verblijf wel in het oog ervan.
Hoe weet je nu of jij je nog in het oog van de wervelstorm bevindt?
Nou, door steeds weer even de tijd te nemen om ”naar binnen” te gaan naar jou centrum, jou rustpunt, je-Zelf… Misschien dus wel door Zen en Meditatie!

 

Bovenstaande tekst komt rechtstreeks uit mijn Meditatie cursus.

 

Heb jij interesse om deze cursus onder begeleiding te doen, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

 

n.b. Het is natuurlijk nog leuker om met vriend(en) of vriendin(nen) te komen en je ervaringen te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *